Workshop Strategisch bouwen aan klantgerichtheid

Je organisaties of afdeling klantgerichter maken: hoe pak jij dat aan? Bij Klantmeesters geloven we niet in pleisterplakken door 'een keer een training' of een visie als 'mijn mensen moeten het gewoon beter doen'... Wil je gedegen en duurzaam werken aan klantgerichtheid, pak het dan van twee kanten aan: 

1. Zorg voor een jaarlijks doordacht plan van aanpak

Wat is de propositie van jouw organisatie, wat is de missie en visie, wat zijn jouw bedrijfswaarden? Omschrijf vervolgens concrete doelen en motiverende doelstellingen in klantgerichtheid.

2. Ontwikkel en outilleer je team

Rust je medewerker toe om de gestelde doelstellingen te halen. Sterker nog: laat hen zelf die doelstellingen formuleren. Dat geeft intrinsieke motivatie, betrokkenheid én realisme. Maak het vooral praktisch: vindt een medewerker het lastig om gastvrij een suggestie te doen aan bepaalde gastengroepen? Bied een training aan! Heeft een medewerker moeite een klagende klant weer tevreden te laten vertrekken? Leid degene op!

Structure is in his name
Neem contact op

Wist je dat... de basis van concept van Klantmeesters het Zandloper model© is? Hét model dat oprichter Gerwin Jonker in 2001 heeft bedacht en doorontwikkeld. De zandloper zie je terug in het logo van Klantmeesters en symboliseert de top down en de bottom up benadering. Strategisch werken aan klantgerichtheid: mét een plan en via teamontwikkeling!

De voordelen

- Structureel bouwen aan Klantgerichtheid is uiteindelijk goedkoper dan hap-snap werk. Je auto onderhoud je toch ook periodiek, zodat deze goed blijft rijden?
- Het werken vanuit een missie en visie mét doelen hoeft niet duur te zijn. Samen met Klantmeesters lukt dat al in een dagdeel...
- Trainingen en coaching: zet het flexibel in (passend bij je budget en je zienswijze), maar wel vanuit een strategische opleidingsgedachte, zodat er continue aandacht is aan de ontwikkeling van klantgerichtheid in je organisatie!
- Een geheim? Zet niet alleen in op de kwaliteit van je producten en je omgeving, maar investeer juist in gedrag. Gedrag van jouw medewerkers maakt het verschil!

Wil je praktische voorbeelden van leidinggevenden, teams en organisaties die Klantmeesters hielp en helpt? Wij laten het graag zien.

Wij hebben gasten, geen klanten. Hoe houden jullie daar rekening mee?
Aansluiten bij de praktijk van alledag: dat is één van onze onderwijskundige waarden. Wij willen daarom de taal spreken van jouw organisatie en jouw mensen. Natuurlijk spreken wij dan over gasten. Of over bezoekers, of over cliënten, of over bewoners etc. Klantmeesters komt niet 'met een pakketje' onder arm een training verzorgen. Nee, wij leveren graag maatwerk, passend voor jouw medewerkers.
No items found.
No items found.

Wil jij dat ook?

Graag hebben wij contact en maken wij kennis met je.
Alles begint met een gesprek. Dus... wanneer komt het uit?

Contact: ontmoet ons

Klantmeesters heeft een landelijke dekking: onze trainers staan voor je klaar waar dat nodig is. Centraal in Nederland hebben wij een ontmoetingsplek.

Totaalaanpak:
- Klantkijkers: meet, weet, deel...
- Klantmeesters: ...leer, presteer, beheer

Beiden zijn onderdeel van Driepunt B.V.

Training of informatie aanvragen?

Voel je welkom met al je vragen!
Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Dank voor je bericht, wij nemen contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.